WeSAR Σύστημα Αναζήτησης και Διάσωσης βασισμένο σε Φορητές Συσκευές
Το έργο WeSAR

Αντικείμενο του έργου είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη ενός συστήματος εντοπισμού και διάσωσης ατόμων, ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ομάδες πληθυσμού με ιδιαίτερη μεγάλη πιθανότητα να χαθούν. Κεντρικό τμήμα του συστήματος είναι μια αρθρωτή «wearable (φορητής)» συσκευή, ενώ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητά του θα διατελέσουν οι αλγόριθμοι εντοπισμού θέσης και κατάστασης του ατόμου που μεταφέρει τη συσκευή. Περισσότερες πληροφορορίες στον Δικτυακό Τόπο του έργου στην διεύθυνση https://www.wesar-project.upatras.gr/

 

EE4: Έλεγχος, Ολοκλήρωση και Επικύρωση

Έχει ξεκινήσει η Ενότητα Εργασίας 4 (Ε.Ε.4), αντικείμενο της οποίας είναι ο έλεγχος των επιμέρους τμημάτων της συσκευής και της υπηρεσίας, τόσο του κάθε τμήματος/υποσυστήματος χωριστά όσο και συνδυαστικά για να ελεγχθεί η μεταξύ τους επικοινωνία και η διαλειτουργικότητά τους, η ολοκλήρωση του συστήματος και η επίλυση θεμάτων που προκύπτουν κατά τη σύνθεση των διαφόρων τμημάτων, ο συνολικός τεχνικός έλεγχος του συστήματος και η επικύρωση των τήρησης των προδιαγραφών και της κάλυψης των απαιτήσεων.

ΕΕ5: Επίδειξη και Αξιολόγηση

Έχει ξεκινήσει η Ενότητα Εργασίας 5 (ΕΕ5), αντικείμενο της οποίας είναι η προετοιμασία σεναρίων επίδειξης της συσκευής και η επίδειξη της ορθής λειτουργίας της. Η επίδειξη θα γίνει σε πραγματικό περιβάλλον με συνθήκες ανάλογες πραγματικών περιστατικών έρευνας και διάσωσης και για σενάρια στα οποία θα γίνεται χρήση όλων των επιμέρους λειτουργιών, ώστε να επιδειχθεί όλη η λειτουργικότητα της συσκευής και της υπηρεσίας. Η επίδειξη θα γίνει με το πρωτότυπο της συσκευής, όπως θα έχει αναπτυχθεί στο development board. Τα αποτελέσματα της επίδειξης και στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κατά την επίδειξη θα αξιολογηθούν για τη βελτιστοποίηση της συσκευής.

ΕΕ7: Στρατηγική Εκμετάλλευσης Αποτελεσμάτων

Έχει ξεκινήσει η Ενότητα Εργασίας 7 (ΕΕ7) αντικείμενο της οποίας είναι η εκπόνηση στρατηγικής εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων του έργου. Ειδικότερα θα αναλυθεί η κατάσταση της σχετικής αγοράς και θα εκπονηθεί πλάνο εμπορικής εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων. Το πλάνο θα περιλαμβάνει στρατηγική εκμετάλλευσης και οικονομικές επιπτώσεις για τις δύο συμμετέχουσες εταιρείες καθώς και στοιχεία για τις επιπτώσεις του έργου στην Ελληνική Επικράτεια και αγορά.

Δημοσιεύσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου WeSAR

Στο πλαίσιο του έργου WeSAR, υπήρξε έντονη ερευνητική δραστηριότητα από το Πανεπιστήμιο Πατρών, και από το ΙΤΥΕ. Στα πλαίσια του έργου έχουν γίνει 12 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνεδρία. Οι δημοσιεύσεις έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του έργου, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να της μελετήσει (https://vgiannakop.upnet.gr/?page_id=29).  Παρακάτω φαίνονται οι τίτλοι των δημοσιεύσεων.

Δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια

- Spreading Factor Analysis for LoRa networks: A supervised learning approach

- Comparison of LoRa Simulation Environments

- Using LoRa Technology for IoT Monitoring Systems

- A survey of methods for location estimation on Low Power Wide Area Networks

- Using Neural Networks for RSSI Location Estimation in LoRa Networks

Performance evaluation of LoraWan physical layer integration on IoT devices

- ΙοΤ Geolocation Perfomance Using LoRaWAN

- Time Difference of Arrival Localization Study for SAR Systems over LoRaWAN

-  Real – Time Geolocation Approach through LoRa on Internet of Things

Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά

- Energy efficient mechanism for LoRa networks

- Geolocation analysis for SAR systems using LoRaWAN

Δημοσιεύσεις σε κεφάλαια βιβλιών

 - Search and Rescue System Based on NB-IoT Wearable Device

Globe Tracker, Neosen Energy και Semtech συνεργάζονται για την παροχή λύσης παρακολουθήσης περιουσιακών στοιχείων βασισμένη σε LoRa

Η Globe Tracker, εταιρεία που παρέχει λύσεις παρακολούθησης βάση IoT για περιουσιακά στοιχεία, η Neosen Energy, μια καινοτόμος εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών, σε συνεργασία με την Semtech Corporation, ανέπτυξε την πρώτη παγκόσμια λύση παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων ενσωματώνοντας το πρωτόκολλο LoRaWAN®. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι ένα tag χαμηλού κόστους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές που επιτρέπουν την παρακολούθηση φορτίου και παλετών καθώς ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πλήρες άρθρο

Το LoRa 2.4GHz υποστηρίζεται πλέον από το The Things Network

Η Semtech έφερε το LoRa στα 2,4 GHz μέσω των πομποδεκτών SX1280 & SX1281 για να επιτρέψει στους κατασκευαστές υλικού να σχεδιάσουν προϊόντα ανεξάρτητα από την περιοχή. Μέχρι τώρα οι κατασκευαστές σχεδιάζαν προίόντα που αφορόσουν μια συγκεκριμένη μεριοχή ανάλογα με το φάσμα στο οποίο είχαν σχεδιαστεί. Η Things Industries ανακοίνωσε την υποστήριξη για LoRa 2.4GHz στο  The Things Conference 2021.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πλήρες άρθρο

Η Things Industries συνεργάζεται με την Deutsche Telekom IoT για να συνδυάσει τη δύναμη των LoRaWAN® και LTE-M

Το The Things Industries (TTI), ένας παγκόσμιος πάροχος δικτύου LoRaWAN®, συνεργάζεται με την Deutsche Telekom, έναν από τους κορυφαίους παρόχους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Οι συνεργάτες συνδυάζουν τις δυνατότητές των τεχνολογιών LTE-M και LoRaWAN για να παρέχουν μια λύση σύνδεσης που επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση και ασφαλή επικοινωνία μεταξύ συσκευών και cloud.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Πλήρες άρθρο

WeSAR
Σύστημα Αναζήτησης και Διάσωσης βασισμένο σε Φορητές Συσκευές
https://www.wesar-project.upatras.gr
Copyright WeSAR consortium
Twitter LinkedIn
Αλλάξτε τη συνδρομή σας    |    Δείτε online