Η Semtech κυκλοφορεί το Reference Kit για παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων που βασίζεται σε LoRa

Η Semtech, κορυφαίος προμηθευτής αναλογικών ημιαγωγών υψηλής απόδοσης και προηγμένων αλγορίθμων, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του κιτ εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων για την επιτάχυνση της υιοθέτησης λύσεων παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων βασισμένων σε συσκευές LoRa και του πρωτοκόλλου LoRaWAN και διευκόλυνση της επιβεβαίωσης της επιχειρηματική αξία τέτοιων λύσεων.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.helpnetsecurity.com/2020/01/31/semtech-asset-tracking-reference-kit/

Η Senet και η Zenseio Partner θα προσφέρουν έξυπνες λύσεις για την γεωργία


Η Senet, Inc., κορυφαίος προμηθευτής πλατφόρμων λογισμικού και υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud, θα επιτρέψει παγκόσμια συνδεσιμότητα για ΙοΤ. Έτσι, ανακοίνωσε συνεργασία με την Zenseio, μια εταιρεία που ασχολείται με IoT integration και ειδικεύεται σε ενσωματωμένα συστήματα, αισθητήρες και τηλεμετρικές συσκευές στον κλάδο της γεωργίας. Η τεχνολογία ΙοΤ που θα χρησιμοποιηθεί είναι το LoRaWAN.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.embedded-computing.com/iot/senet-and-zenseio-partner-to-deliver-smart-agriculture-solutions

LoRa Alliance® πρόκειται να μοιραστεί εξειδικευμένη γνώση για το LoRaWAN® στο The Things Conference

LoRa Alliance® πρόκειται να μοιραστεί εξειδικευμένη γνώση για το LoRaWAN® στο The Things Conference. Πλήρες πρόγραμμα παρουσιάσεων έχει ανακοινωθεί. Η LoRa Alliance®, η παγκόσμια ένωση εταιρειών που υποστηρίζουν το ανοικτό πρότυπο LoRaWAN® για Internet of Things και LPWAN , ανακοίνωσε λεπτομερές πρόγραμμα δραστηριοτήτων της στο The Things Conference 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ.

Διαβάστε περισσότερα: https://lora-alliance.org/in-the-news/lora-alliancer-share-expertise-things-conference-how-scale-lorawanr

Η τεχνολογία δικτύωσης Everynet IoT στο επίκεντρο των έργων επίδειξης 5G στο αεροδρόμιο “SMART” Langkawi

Η Everynet BV, η κορυφαία εταιρεία που χρησιμοποιεί το δικτύο LoRaWAN, ξεκινά σήμερα την παρουσίαση της τεχνολογίας δικτύωσης Low Power Wide Area (LPWA) στη Μαλαισία, προσφέροντας οφέλη από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση για να προσφέρει μια ενισχυμένη εμπειρία για τους τουρίστες στο αεροδρόμιο Smart της Langkawi .

Διαβάστε περισσότερα :https://lora-alliance.org/in-the-news/everynet-iot-networking-technology-heart-5g-demonstration-projects-langkawi-smart

Η Semtech συμμετέχει στην Euridis Association για να προωθήσει την ενσωμάτωση των συσκευών LoRa

Η Semtech Corporation ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην Ένωση Euridis (Euridis), μια διεθνή ένωση μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων που προωθεί την ανάπτυξη πρότυπων πρωτοκόλλων, όπως η προδιαγραφή μηνυμάτων γλώσσας συσκευής (DLMS) σε δίκτυα ευρείας ζώνης χαμηλής ισχύος (LPWAN).

Διαβάστε περισσότερα: https://iotbusinessnews.com/2020/01/22/02005-semtech-joins-euridis-association-to-advance-the-integration-of-lora-devices-with-leading-utility-standards/

Έως τα τέλη του 2020 ο διαγωνισμός για το «5G» στην Ελλάδα

H δημοπράτηση του φάσματος του δικτύου «5G», ο κ. Πιερρακάκης εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2020. Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αφού καταβάλουν το σχετικό τίμημα για το φάσμα, «θα πρέπει να προβούν γρήγορα στις σχετικές επενδύσεις για να περάσει η χώρα στην εποχή αυτών των δικτύων».
Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη μόλις δύο εταιρείες έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας του δικτύου «5G», ενώ την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις για τον αποκλεισμό της κινεζικής Huawei από τους διαγωνισμούς των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα: https://sputniknews.gr/internet/202001196004789-teli-tou-2020-o-diagonismos-5G–ellada/

Η Telefonica δοκιμάζει τα NB-IoT module της Quectel

Η Quectel Wireless Solutions, ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής modules του Internet of Things (IoT), ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Telefónica.Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, η Quectel έλαβε πρόσφατα πιστοποίηση της ενότητας BC95-G της LTE Cat NB2 (NB-IoT) της Telefónica, η οποία περιλαμβάνει δυνατότητες ανταλλαγής συνδρομών βάσει των προτύπων GSMA V3.2.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.thefastmode.com/technology-solutions/16245-telefonica-tests-quectels-nb-iot-module-with-subscription-swap-capabilities

Συνάντηση του ΙΤΥΕ με τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του “Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Τρίτη 26/11/2019 έγινε, στα γραφεία του ΙΤΥΕ στην Πάτρα, συνάντηση με τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”, και άλλους εκπρόσωπους του, στην οποία παρουσιάστηκε το έργο WeSAR.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο, τα αποτελέσματά του και την πιθανή αξιοποίηση τους από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για περιπτώσεις παιδιών (αλλά και άλλων προσώπων) για τα οποία υπάρχει ενδεχόμενο να χαθούν.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” ζήτησε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο έργο και να συνεχιστεί η επαφή του με αυτό, προκειμένου να καθοριστεί πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα του έργου στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης που εφαρμόζει το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

uLikeKorea αναπτύσσει την πρώτη παγκόσμια βιο-κάψουλα NB-IoT

Η uLikeKorea, μια κορεατική εταιρεία διαχείρισης της υγειονομικής περίθαλψης, υπέγραψε μνημόνιο (MOU) με τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Δανίας, TDC, για να ξεκινήσει η πρώτη βιολογική κάψουλα IoT (NB-IoT) στην Δανία.Την τελετή υπογραφής του MOU παρακολούθησαν ο Michael Stugaard, αντιπρόεδρος της Διεύθυνσης SMB της TDC, καθώς και εκπρόσωποι της uLikeKorea, συμπεριλαμβανομένου του CEO Kim Hee-jin, επικεφαλής της R & D Charles Park και επικεφαλής του Livecare Europe ApS Steve Kim.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.businesskorea.co.kr/news/articleView.html?idxno=40360