Η Zain KSA εγκαινιάζει το 5G σε 20 πόλεις

Η Zain Group ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε εμπορικές υπηρεσίες 5G, με την πρώτη φάση της υλοποίησης να υλοποιείται μέσω ενός δικτύου 2.000 πύργων που καλύπτουν μια περιοχή άνω των 20 πόλεων στο Βασίλειο. Η εταιρεία σχεδιάζει τη σταδιακή επέκταση του δικτύου σε 26 πόλεις της Σαουδικής Αραβίας που χρησιμοποιούν 2.600 πύργους μέχρι τα τέλη του 2019.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.telegeography.com/products/commsupdate/articles/2019/10/07/zain-ksa-launches-5g-services-in-20-cities/

Το Globe επεκτείνει το ευρυζωνικό αποτύπωμα του 5G.

Ο φορέας Globe Telecom των Φιλιππίνων επέκτεινε την εμβέλεια της οικιακής σταθερής ασύρματης ευρυζωνικής υπηρεσίας 5G σε περισσότερες περιοχές της Luzon, επιβεβαίωσε η εταιρεία σε δήλωση της. Οι υπηρεσίες «Globe At Home Air Fiber 5G» αρχικά διατέθηκαν στους πελάτες της στην Pasig City στο μετρό της Μανίλα, αλλά τώρα έχουν επεκταθεί και σε επιλεγμένα τμήματα της Rizal, Cavite και Bulacan, δήλωσε η Martha Sazon, επικεφαλής του τομέα της ευρυζωνικότητας της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.telegeography.com/products/commsupdate/articles/2019/10/08/globe-extends-5g-home-broadband-footprint/

Unitel δοκιμάζει το 5G στο Λάος

Ο φορέας κινητής τηλεφωνίας Unitel θα δοκιμάσει την τεχνολογία δικτύου 5G αυτό το τρίμηνο, στοχεύοντας να είναι ο πρώτος που θα το κάνει στο Λάος, ανακοίνωσε η θυγατρική της εταιρεία Viettel, που ανακοίνωσε η E.Vnexpress.net. Η κίνηση ακολουθεί δοκιμή 5G στο δίκτυο της Viettel στο Βιετνάμ και στις θυγατρικές της στη Μιανμάρ (Mytel) και στην Καμπότζη (Metfone).

Διαβάστε περισσότερα: https://www.telegeography.com/products/commsupdate/articles/2019/10/09/unitel-testing-5g-in-laos/

Το Telstra στοχεύει 2024 για διακοπή 3G

Ο κυρίαρχος πάροχος ασύρματης και σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών επικοινωνιών της Αυστραλίας Telstra ανακοίνωσε τα σχέδια για κλείσιμο του δικτύου 3G για υπηρεσίες φωνής και δεδομένων τον Ιούνιο του 2024, απελευθερώνοντας το φάσμα για τις νέες υπηρεσίες 5G που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.telegeography.com/products/commsupdate/articles/2019/10/09/telstra-targets-2024-for-3g-switch-off/

Η Telia συνάπτει σύμβαση με την Ericsson Νορβηγίας για το 5G και στοχεύει στην ανάπτυξη, στην αρχή του 2020

Η Telia Norge επέλεξε την Ericsson ως τον μοναδικό προμηθευτή RAN των 5G. Τα προϊόντα και οι λύσεις υλικού και λογισμικού από το ραδιοφωνικό σύστημα της Ericsson, συμπεριλαμβανομένου του 5G New Radio (5G NR), θα αναπτυχθούν σε όλο το δίκτυο. Ο πωλητής θα εκσυγχρονίσει ολόκληρο το RAN της Telia ως μέρος της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του λογισμικού Ericsson Spectrum Sharing, το οποίο θα επιτρέψει στην Telia να αξιοποιήσει το φάσμα της τόσο για υπηρεσίες 4G όσο και για υπηρεσίες 5G.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.telegeography.com/products/commsupdate/articles/2019/10/09/telia-hands-ericsson-norwegian-5g-contract-targets-2020-rollout-launch/

Η Telenor έχει ήδη ψάξει πέρα ​​από το τι μπορεί να κάνει η 5G για ταχύτερους ρυθμούς λήψης και ροής κινητής τηλεφωνίας

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του συστήματος ραδιοσυχνοτήτων της Ericsson, η νορβηγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telenor ξεκίνησε το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα 5G στη Σκανδιναβία. Οι περισσότεροι από 50 πελάτες σε όλο τον δήμο που θα μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο 5G βρίσκονται στο δήμο Elverum, περίπου 80 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας του Όσλο.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.rcrwireless.com/20191007/5g/telenor-5g-pilot-scandinavia

Ισπανία: Η Masmovil υπογράφει συμφωνία 5G με την Orange

Η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Masmovil υπέγραψε συμφωνία 5G με την ανταγωνιστική εταιρεία Orange Spain, η οποία θα ενισχύσει τα κέρδη της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οποία καλύπτει κινητά, οπτικές ίνες και ευρυζωνικές τεχνολογίες, η Masmovil θα επιταχύνει τις δυνατότητές της για ανάπτυξη 5G και θα αυξήσει σημαντικά το αποτύπωμα οπτικών ινών έως και 14,2 εκατομμύρια κατοικίες μέχρι το 2020.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.rcrwireless.com/20191002/5g/masmovil-inks-5g-deal-orange-spain

Η Semtech αποκαλύπτει το σχεδιασμό αναφοράς LoRa για έξυπνα κτίρια και σπίτια

Ο προμηθευτής ημιαγωγών Semtech ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του σχεδίου αναφοράς LoRa Corecell για εσωτερικές εφαρμογές πύλης. Ο σχεδιασμός αναφοράς αναπτύσσεται σύμφωνα με τους στόχους του πρωτοκόλλου LoRaWAN για το σπίτι, το κτίριο και τον αυτοματισμό του εργοστασίου.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.fierceelectronics.com/iot-wireless/semtech-unveils-reference-design-for-smart-buildings-and-homes

To 5G και τα 300 δισ. που φέρνει μαζί του

Τα δίκτυα, παντός είδους, ανέκαθεν λειτουργούσαν σαν θεμέλιο και πυλώνας κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών και ιστορικών εξελίξεων. Τον 20ο αιώνα η μεγάλη κατάκτηση που άλλαξε τον κόσμο και του έδωσε την μορφή που σήμερα έχει ήταν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Αντίστοιχα, τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα χαρακτηρίστηκαν από την έλευση του Διαδικτύου, κυρίως μέσω ενσύρματων δικτύων. Τώρα η σκυτάλη περνά στα δίκτυα 5G, που μόνο σε πρώτη φάση θα φέρουν μαζί τους μια οικονομία 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.liberal.gr/technology/To-5G-kai-ta-300-dis-pou-fernei-mazi-tou2/268869

Πώς το Internet of Things μετασχηματίζει τηλεπικοινωνίες και όχι μόνον

Το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT– Internet of Things) ή όπως αρχικά είχε ονομαστεί η διασύνδεση των μηχανών (Machine to Machine) θα είναι το επόμενο story στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, καθώς η εκτίμηση είναι πως τα έσοδά τους από τη νέα δραστηριότητα πιθανότατα θα ξεπεράσουν αυτά από τη φωνή και τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2018 υπήρχαν πάνω από 350 χιλιάδες συνδέσεις Μ2Μ διπλάσιες σε σχέση με το 2015, ενώ σύμφωνα με το GSMA (παγκόσμια ένωση εταιρειών κινητής τηλεφωνίας) έως το 2025 οι συνδέσεις ΙοΤ στη χώρα μας θα ξεπεράσουν τα 11 εκατ., δηλαδή θα φθάσουν αυτές της μεταφοράς φωνής.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.mononews.gr/business/pos-to-internet-of-things-metaschimatizi-tilepikinonies-ke-ochi-monon