Η.Π.Α.: Η Verizon επεκτείνει την κάλυψη 5G σε πέντε ακόμα πόλεις

Η Verizon Wireless ξεκίνησε την υπηρεσία ‘5G Ultra Wideband’ σε επιλεγμένα τμήματα τεσσάρων νέων πόλεων των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον DC, Ατλάντα, Ντιτρόιτ και Ινδιανάπολις. Οι τοποθεσίες ενώνουν το Σικάγο, το Ντένβερ, το Μινεάπολις, το Πρόβιντεντ και τον ’γιο Παύλο ως πόλεις κινητικότητας 5G.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.telegeography.com/products/commsupdate/articles/2019/08/01/verizon-extends-5g-coverage-to-four-more-cities-postpones-3g-shutdown-until-2020/

Η Traxens σήκωσε 20 εκατ. δολάρια για την υπηρεσία IoT tracking

Η Traxens, μια γαλλική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες logistics για τη βιομηχανία εφοδιαστικής αλυσίδας, έκλεισε χθες τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της, στα 20 εκατ. ευρώ.

Η Startup συνεργάζεται με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες και παρέχει ολοκληρωμένα δεδομένα παρακολούθησης για εμπορευματοκιβώτια. Πρόσφατα εγκαινίασε ένα πιλοτικό σχέδιο IoT στο ισπανικό λιμάνι της Βαλένθια για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην παρακολούθηση της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι. Η Traxens αναμένει να εξοπλίσει 100 χιλ. containers με την κατοχυρωμένη IoT λύση που προσφέρει, μέχρι το τέλος του 2020.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/%ce%b7-traxens-%cf%83%ce%ae%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b5-20-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%cf%83/

H NNNCo βελτιώνει τις έξυπνες λύσεις που αφορούν την γεωργία χρησιμοποιώντας LoRa

Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην γεωργία έχει οδηγήσει σε αυξημένο ανταγωνισμό στη γεωργική βιομηχανία. Αξιοποιώντας τις συσκευές LoRa και το πρωτόκολλο LoRaWAN, τα αγροκτήματα μπορούν να επωφεληθούν στο έπακρον από τις νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.iotforall.com/nnnco-lora-improves-smart-agriculture-solutions/

H Vodafone φέρνει IoT υπηρεσίες για επιχειρήσεις με το Vodafone Business

Το Vodafone Business φέρνει μία νέα γενιά καινοτόμων ΙοΤ υπηρεσιών για επιχειρήσεις, η οποία αναπτύχθηκε από την θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, την Vodafone Innovus.Πρόκειται για τις υπηρεσίες Vodafone Smart Coffee Machines, Vodafone Smart HVAC, Vodafone Smart Paint Mixers και Vodafone Smart Slush Machines, που μπορούν να εκτοξεύσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα επιχειρήσεων από σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, χάρη στην χρήση προηγμένων τεχνολογιών.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.gr/h-vodafone-fernei-iot-ypiresies-gia-epicheiriseis-me-to-vodafone-business/571581/

Η Ericsson θα αναπτύξει δίκτυο αισθητήρων NB-IoT για την παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δελχί

Το ινδικό ινστιτούτο Kanpur (IIT Kanpur) έχει συνεργαστεί με την Ericsson για την ανάπτυξη ενός δικτύου αισθητήρων βασισμένου σε NB-IoT για την παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δελχί. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Ericsson θα τοποθετήσει αισθητήρες μέτρησης της ποιότητας του αέρα, οι οποίοι θα μπορούν να μοιράζονται περιβαλλοντικά δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.telecompaper.com/news/ericsson-to-deploy-nb-iot-sensor-network-to-monitor-air-pollution-in-delhi–1302336

Η αγορά της παρακολούθηση ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων που βασίζονται στο NB-IoT πρόκειται να φθάσει στα 6,02 δις μέχρι το 2025

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς NB-IoT αναμένεται να φτάσει τα 6.020,2 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σημειώνοντας CAGR 34,9% από το 2019 έως το 2025, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Grand View Research.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων και ανθρώπων αλλά και στα πλαίσια έξυπνων πόλεων, αναμένεται να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της αγοράς. Άλλοι παράγοντες, όπως η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, το χαμηλότερο κόστος συνιστωσών και η ευρύτερη κάλυψη, αναμένεται επίσης να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αγοράς.

Η T-Mobile εγκαινιάζει το Roambee BeeAware, μια λύση εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων με χρήση NB-IoT

Η T-Mobile ασχολείται πλέον και στον χώρο της παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων. Η T-Mobile for Business θα πουλήσει την πρώτη λύση παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων, Roambee BeeAware, σε δίκτυο Narrowband IoT (NB-IoT) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η στιγμή σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο ανάπτυξης για την αγορά IoT.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.helpnetsecurity.com/2019/07/17/t-mobile-roambee-beeaware/

LoRaWAN vs NB-IoT

Καθώς το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) συνεχίζει να φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο συνδέουμε και αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές μας, υπάρχουν πολλές επιλογές δικτύου για την κατασκευή έξυπνων λύσεων. Τα πιο πολυσυζητημένα δίκτυα ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (ή LPWAN) είναι τα στενά δίκτυα IoT (NB-IoT) και LoRaWAN®.

Διαβάστε περισσότερα:https://www.linkedin.com/pulse/lorawan-vs-nb-iot-10-things-know-marco-bonifaccino/?utm_campaign=NB-IoT%2010%20Things&utm_content=96353895&utm_medium=social&utm_source=linkedin&hss_channel=lcp-10926

Νέο «Τεχνικό Εργαστήριο» για την χρήση μετρητών νερού βασισμένων στο NB-IoT σε ολόκληρη την Κίνα

Το Jiangxi Water Utility έχει ξεκινήσει ένα Τεχνικό Εργαστήριο στο Nanchang της επαρχίας Jiangxi για να επιταχύνει την υιοθέτηση των έξυπνων μετρητών νερού NB-IoT στην Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.smart-energy.com/industry-sectors/smart-meters/new-technical-lab-to-accelerate-nb-iot-water-meters-across-china/

Η Vodafone στην Ουκρανία ολοκληρώνει τη δοκιμή του δικτύου NB-IoT στο Κίεβο

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας Vodafone της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη δοκιμή του δικτύου NB-IoT στο Κίεβο. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε κομμάτια του δικτύου χρησιμοποιώντας έξυπνες συσκευές για λογαριασμό της εταιρεία διαχείρισης νερού του Κιέβου Kievvodokanal.